Galerii: ERMis avati pärnakatest ema ja tütre näitus “Vormitud lugu 12”

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval avati Tartus Eesti Rahva Muuseumis (ERM) pärnakatest fotograafi Marjaana Vaheri ja tema tütre Elisi ühisnäitus “Vormitud lugu 12”, mis jutustab koolivormidest nii foto- kui ka kunstikeeles. Näitus on ERMi konkursi “Oma näitus” võidutöö.

Näitusel on eksponeeritud Eesti 12 koolis kasutusel vormid ja neid kujutavad pildid, mis on loodud fotode ja joonistuste kollaažidena. Fotode autor on Marjaana Vaher ja joonistused lõi tema tütar Elis.

“Ühiskureerimise protsess on meile olnud samal ajal loominguline, pingeline ja silmi avav. Kasvasime sellel perioodil nii artistidena – professionaalse fotograafi ja noore kunstnikuna – kui ka ema ja tütrena. Loodame, et lõpptulemus kõnetab praegusi ja kunagisi koolivormi kandjaid,” ütles Marjaana Vaher.

Näitusel on 12 mannekeenil esitletud Tartu luterliku Peetri kooli, Tallinna Saksa gümnaasiumi, Häädemeeste keskkooli, Laagri kooli, Võru Kesklinna kooli, Pärnu Kuninga tänava põhikooli, Jakob Westholmi gümnaasiumi, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi, Heimtali põhikooli, Tallinna Pae gümnaasiumi, Tallinna 32. keskkooli ja Saaremaa ühisgümnaasiumi vorme ning samu koolivorme kujutavad kollaažid piltidena. Veel näeb seitsmel mannekeenil nõukogudeaegseid koolivorme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles