Avalik surve peatas Baikali järvele pudelivee tehase ehitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AquaSibi pudelivee tehase ehitamine Baikali järvele.
AquaSibi pudelivee tehase ehitamine Baikali järvele. Foto: Kirill Šipitsin/TASS/SCANPIX

Irkutski võimud peatasid avaliku pahameele tõttu Hiina ettevõtte plaani rajada Baikali järve kaldale pudelivett tootev tehas.

Irkutski oblasti elanikud kritiseerisid teravalt Hiina ettevõtte AquaSib plaani alustada Baikali järve äärde tehase rajamist, mis oleks pidanud kava kohaselt hakkama alates 2021. aastast tootma 190 miljonit liitrit pudelivett aastas.

Kohalikud kartsid, et tehas hävitaks Baikali niigi hapra ökosüsteemi. Küsimus jõudis eelmisel nädalal üleriiklikule tasandile ning viimaks lubas peaminister Dmitri Medvedev ehitusele uue auditi korraldada.

Seniks väljastas Irkutski piirkonnakohus aga korralduse tehase ehitamine katkestada. Ehitustööd algasid selle aasta jaanuaris, kuid inspektsioonide käigus avastati jälgi naftareostusest ja tööstusjäätmetest.

Irkutski kuberneri kabinet tellis inspektsiooni pärast kohalike elanike kaebusi. Praeguseks on tehase ehitamise vastu allkirja andnud ligi miljon inimest.

Ettevõte AquaSib on väitnud, et pudelivee tehas ei kahjusta keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles