Torn toob suurlinliku elustiili kesklinnast Kristiinesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Endover Seebi OÜ

Tallinn areneb peadpööritava kiirusega ja sellega koos ka kesklinnalähedased piirkonnad. 2020. aasta lõpuks valmiv kõrghoone Torn toob Kristiine asumisse innovaatilise koosluse, kus kohtuvad luksuslikud ja mitmekesised hüved ning rahulik elukeskkond.

Kui varem olime harjunud nägema, et šikkide katusekorteritega kõrghooned tervitavad südalinnas liikujaid, siis tänased trendid peegeldavad muud. „Kui sulle meeldib modernne ja luksuslik elupaik, aga samas ihkad rohelust linna melust eemal, siis üks ei välista teist. Seda elu- ja ärihoone Torn puhul silmas pidanud olemegi,“ selgitab Eesti juhtiva kinnisvaraarendaja Endover müügidirektor Marko Männimets. Ta lisab, et kuna uus kõrghoone paikneb eelkõige rohealade ja madalhoonestusega Kristiine linnaosas, avanevad sealt piiramatud 360-kraadisedvaated südalinnale, merele, Ülemiste järvele ja rohelisele ümbruskonnale. „Sellesarnast tihedama kõrghoonestusega piirkondades ei leia!“

Silmapaistev nii väljast kui ka seest.
Männimets on kindel, et järgmise aasta lõpul valmiv uusarendus äratab linnapildis tähelepanu. Kõrgustesse ulatuv 20-korruseline hoone on mitmetasandilise ning liigendatud arhitektuuriga. Tulevast elanikku on ootamas eri tasandil asuvad päikeseterrassid, privaatne treeningsaal ja vabaaja-lounge Horizon Club ning lastemänguväljak 6. korruse väliterrassil. Saabujaid  tervitab topeltkõrgusega fuajee. „Esmamulje ei alga ammu enam korteriuksest. Kodu visiitkaart on fuajee, mis loob sisenedes mõnus vau-efekti nii elanikule kui ka külalistele,“ selgitab Männimets.

Majas viibides aga tunned, justkui oleks kogu linn su peopesal, kuna korteritest avanevad vaated pea tervele linnale. Need on inspireerinud ka kujunduslahendusi. Superellipsi sisearhitektide Kärt Loopalu, Krista Thomson ja Galina Burnakova sõnul tõid nad sisekujundusse taeva valguse ja värvi variatsioonid. „Elupindade avaratest akendest paistavad imeilusad peegeldused, mis on edasi kandunud ka viimistluslahendustesse,“ räägivad autorid. „Kuna hoones on suurte maast laeni klaaspindade ja kõrgete lagede tõttu palju valgust, andis see võimaluse kasutada klassikalisemate kõrval ka julgemaid valikuid. Seetõttu oleme toonud sisekujundusse tumedamaid ja kontrastsemaid detaile, mis väiksemate ja pimedamate ruumide puhul poleks otstarbekas,“ lisasid nad.

Uus trend – mitmekülgsed ühisalad

Marko Männimets selgitab, et kinnisvaraturg liigub aina enam selle poole, et uusarendus peab pakkuma lisaks kvaliteetsele elupinnale ka muid hüvesid. „Kuulame inimeste soove ja proovime alati olla oma klientidest sammu võrra ees, et neid millegagi üllatada.“ Seetõttu on nad ka Torni puhul mõelnud suuremalt ja kõrgemalt.

„Muidugi on oluline poodide, koolide-lasteaedade lähedus. Need on kõik Kristiines olemas. Aga samuti soovivad paljud, et kodus oleks koht, kus lastega mängida või pärast tööd trenni teha. Seetõttu olemegi uusarendusse planeerinud mitmeid ühiskasutatavaid alasid, mis mujal maailmas juba väga levinud on. Tornist võib leida multifunktsionaalse vabaaja-lounge’i Horisont Club koos peoruumi, saunakompleksi ja treeningalaga. Klubi juurde kuulub ka avar päikeseterrass laste mänguväljaku, kööginurga ning välimullivanniga. Tähelepanuta pole jäetud ka panipaiku ja parkimisvõimalusi. Auto saab jätta ilmastikukindlasse hoonesisesesse parklasse,“ selgitas ta.

Luksus(korter) uutes kõrgustes

Kirsiks tordil on Torni 20. korrusele plaanitud glamuurne tervet korrust läbiv 600-ruutmeetrine penthouse. „See on tegelikult ainulaadne võimalus, mis viib luksuskorterite valiku täiesti uude kõrgusesse,“ selgitab Männimets lisades, et korteri kavandamisel peeti silmas ka kõige nõudlikuma maitsemeele soove. „Penthouse’is on 400 ruutmeetri ulatuses elupinda, kolmemeetrised laed ja maast laeni aknad. Samuti kuulub sinna üle 200 ruutmeetrine katusel asuv klaasist seintega talveaed, kuhu saab rajada väliköögi, kamina, koduspaa, sigarisalongi või teostada muid lennukaid ideid.“ Korteriga käivad tema sõnul kaasas ka viimaseid trende järgivad innovaatilised võimalused. „Näiteks on tulevases linna šikimas luksuskorteris tipptasemel jahutuslahendus ja targa kodu süsteem, mis võimaldab nutikalt juhtida pinna kütet, ventilatsiooni ja valgustust. Samuti saab sinna ehitada sauna või kamina. Juurdepääs viimasele korrusele on vaid korteriomanikel. See lisab turvalisust ja privaatsust,“ kinnitab Männimets.

„Kõik see kokku teeb Tornist innovaatilise koosluse, mis on Eestis veel vähelevinud. Endoveri eesmärk ei olegi luua lihtsalt järgmist kortermaja, vaid iga projekti puhul lähtume tervikliku elukeskkonna kontseptsioonist,“ lisas Männimets lõpetuseks.

Vaata lähemalt, milliseid hüvesid saavad koduostjad Tornis nautida või koge 360-kraadiseid vaateid 20. korruse luksuslikust penthouse’ist.
 

Copy
Tagasi üles