USA kehtestas Venemaale Krimmi eest täiendavad sanktsioonid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi annekteerimise viienda aastapäeva tähistamine Simferopolis.
Krimmi annekteerimise viienda aastapäeva tähistamine Simferopolis. Foto: Sergei Malgavko/TASS/Scanpix

USA kehtestas täna 14 Vene ametnikule ja firmale sanktsioonid Venemaa jätkuva agressiooni eest Ukrainas.

«Tänane samm on suunatud isikute ja majandusüksuste vastu, mis mängivad rolli Venemaa õigustamatutes rünnakutes Ukraina mereväealuste vastu Kertši väinas, Krimmi annekteerimises ja ebaseaduslike separatistlike valitsuste valimiste toetamises Ida-Ukrainas,» ütles USA rahandusministeerium.

Sanktsioonid kehtestati kuuele Vene ametnikule, kuuele Krimmis tegutsevale kaitsetööstuse firmale, mis kasutasid Ukraina riigi vara, et pakkuda annekteerimise ajal Vene sõjaväele teenuseid ning kahele energia- ja ehitusfirmale, mis tegutsevad Krimmis.

«Ühendriigid koos transatlantiliste partneritega ei luba Venemaal jätkuva Ukraina-vastase agressiooni eest karistuseta jääda,» lausus rahandusminister Steven Mnuchin.

«Ühisalgatus meie Euroopa Liidu ja Kanada partneritega kinnitab jagatud pühendumust kehtestada suunatud ja läbimõeldud sanktsioone vastuseks Kremli katsetele eirata rahvusvahelisi norme ja õõnestada Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust,» lisas Mnuchin.

Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja kaheksa venelast 25. novembril Kertši väinas toimunud Venemaa rünnaku eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles