Nikolai Degtjarenko: Keskerakond kaotab oma baasvalija (45)

Nikolai Degtjarenko
, Maardu linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Degtjarenko.
Nikolai Degtjarenko. Foto: Erakogu

Keskerakondlased võivad praegusel kursil küll säilitada kontrolli valitsuse üle, kuid kaotavad oma kontrolli baasvalija üle, kes vaevalt rõõmustab liidu üle äärmusnatsionalistidega, kirjutab Maardu linnavolikogu liige Nikolai Degtjarenko.

Möödunud valimistel oli Reformierakonna kolossaalsest võidust tähtsam võib-olla see, et Kaja Kallas tuli absoluutseks tšempioniks rohkem kui 20 000 häälega, saades isiklikult rohkem kui kaks korda enam hääli kui Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kelle vastu ta kandideeris samas valimisringkonnas. Pole ime, et tema vastu alustati kohe massiivset partisanisõda, niivõrd šokeeriv ja hirmutav oli teistele parteidele tema ootamatu suurtulemus. On ka selge, et mitte maksumuudatustest ei mõelnud Ratas konsultatsioonidel Kallasega, vaid hoopis sellest, kuidas sälitada peaministri koht.

Aga ega sotside ning isamaalastega pole Kallasel kergem. Need parteid on ju kaotajad neil valimistel, nad said vähem riigikogu kohti kui eelmistel valimistel. Ja kui sotsid hoiavad madalat profiili, siis Seedri-Reinsalu Isamaa laiutab nii et vähe ei ole. Isamaa, kelle endised parteikontori töötajad istuvad Kadriorus, loodavad saada oma intriigidele toetust jälle sealt. See võib aga president Kersti Kaljulaidile saatuslikuks saada, sest kui Kaljulaidi ei suudeta valida 2021. aastal presidendiks riigikogus, pole tal üldse lootust enam presidendiks saada, sest valjameeste kogus teda lihtsal ei valita.

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles