Saksa lasteaed sattus imaami palkamise järel viharünnaku alla (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa lapsed religiooniunnis.
Saksa lapsed religiooniunnis. Foto: Caro / Andree Kaiser / Caro / Andree Kaiser/Scanpix

Saksamaal Düsseldorfis asuvat lasteaeda tabas vihakirjade laine imaami palkamise eest, kelle ülesanne oli lastele religiooniõpetust anda, vahendab Deutsche Welle.

Düsseldorfis asuv lasteaed pöördus sõimukirjade saamise järel politseisse. Protestantlik lasteaed teatas uuest projektist läinud nädalal. Selle eesmärgiks oli lastele anda ülevaade erinevatest usunditest ja kaasata ka islamivaimulik.

Projekti vedanud pastor Hartmut Wölk ütles, et talle laekus kümneid e-kirju, kus teda nimetati antikristuseks ,ususalgajaks ja süüdistati ukse avamises islamiseaduse kehtestamisele Saksamaal. «Oleme varemgi kriitikaga silmitsi seisnud, kuid kunagi varem pole midagi sellist juhtunud.»

Juhtumisse sekkus peale politsei ka Põhja-Rein-Vestfaali valitsus. Liidumaa pereministri Joachim Stampi ütles, et taolised ähvardused ja solvangud täielikult vastuvõetamatud. Ta rõhutas, et usuline mitmekesisus rikastab mitte ei ohusta ühiskonda.

Imaam alustab lasteaias tööd aprillis ja tema ülesandeks saab kolme- kuni kuueaastastele lastele rääkida islamist ja moslemitele olulistest tähtpäevadest, sealhulgas ramadaan ja eid al-adha. Wölk tutvustab lastele samas kristlastele olulisi pühasid nagu jõulud, ülestõusmispühad ja loeb piiblilugusid.

«Lastel on lasteaias võimalik mängulisel viisil õppida olulisi väärtusi nagu sallivus, austus ja õiglus, mis meie ühiskonda tugevdavad,» märkis Stamp.

Kõnealune lasteaed valiti projekti teadlikult, sest sealsetest lastest on umbes pooled moslemiperedest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles