Itaalia uurib Berlusconi seksiprotsessi tunnistaja salapärast surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imane Fadil 2012. aastal.
Imane Fadil 2012. aastal. Foto: Olivier Morin / AFP/Scanpix

Itaalia võimud uurivad Silvio Berlusconi seksiprotsessil tunnistajaks olnud endise modelli Imane Fadili salapärast surma, ajakirjanduse teatel võidi naine mürgitada radioaktiivse ainega. 

Milano prokurör Francesco Greco kinnitas täna, et ühes Milano haiglas 1. märtsil surnud Maroko päritolu Fadili surma asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud uurimine. 33-aastane Fadil toodi 29. jaanuaril haiglasse seletamatute kõhuvaludega. 

Berlusconi bunga bunga pidude tihe külaline Fadil oli tunnistajaks kohtuprotsessil, kus endist Itaalia peaministrit ja meediamogulit süüdistati vahekorras alaealise prostituudiga. 

Ta ütles kohtule 2012. aastal, et ühel endise peaministri pidudest olid noored naised. Koosviibimistel käisid naised tema sõnul tihti paarides, kandsid nunnarüüsid ja võtsid neid postitantsu tehes seljast.

Berlusconi mõisteti algselt juhtunus süüdi, kuid tema advokaadid kaebasid süüdistuse edasi ja väitsi, et ta ei teadnud, et oli vahekorras alaealisega. Ta pääses viimaks küll karistusest, kuid prokurörid esitasid talle uued süüdistused, sealhulgas tunnistajate kinnimaksmises. Fadili altkäemaksu võtmises ei süüdistatud. 

Alajeht Corriere della Sera kirjutas, et põhjalikest uuringutest hoolimata ei leidnud haigla tema tervise halvenemise põhjust ning saatis analüüsid Pavia laborisse, kus neist leiti radioaktiivsete ainete segu. 

Itaalia ajalehtede teatel oli ta oma kogemusest kirjutamas raamatut ja prokurörid olid sellest tema surma järel koopiat palunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles