Müncheni politseinikud sattusid paremäärmuslike vestluste tõttu uurimise alla (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baieri politsei vapp.
Baieri politsei vapp. Foto: Sachelle Babbar / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Enam kui kümme Saksa suurlinna Müncheni politseiametnikku sattusid paremäärmuslike vestluste tõttu uurimise alla, vahendab Deutsche Welle.

Baieri liidumaa pealinna Müncheni politsei teatas eile, et algatas juurdluse 13 politseiametniku suhtes. Neid süüdistatakse tööeeskirjade rikkumises ja sotsiaalmeedias juudiviha õhutamises ning paremäärmusliku sisu jagamises.

Internetis avaldatud teates märgiti, et viis politseiametnikku kõrvaldati veebruaris töölt ja kaheksa politseinikku viidi märtsist üle teisele ametikohale. Nad jagasid süüdistuse kohaselt sotsiaalmeedias praeguste ja endiste kolleegidega vastuolulist sisu.

Tõendid leiti ühe ametniku telefonist, mis oli võimaliku seksuaalrünnaku tõttu läbivaatamisel.

Uurimise alla sattunud politseinikud jagasid omavahel muuhulgas kaht antisemiitlikku YouTube’i videot, haakristiga pilti ja üht videot, milles oli jäädvustatud elektrišokirelva kasutamine õppusel viibivate politseinike peal.

«Baieri politsei ei luba paremäärmusliku, ksenofoobse või antisemiitliku sisu jagamist internetis Baieri politsei poolt ka nende eravestlustes,» ütles Müncheni politsei president Hubertus Andrä. «Kes iganes nii käitub pole politsei ridadesse oodatud.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles