Austraalia tühistas Uus-Meremaa rünnaku valguses paremäärmuslase viisa (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milo Yiannopoulos.
Milo Yiannopoulos. Foto: Jeremy Papasso / AP/Scanpix

Austraalia valitsus tühistas paremäärmusliku kommentaatori Milo Yiannopoulose viisa vaid nädal pärast seda, kui riigi immigratsiooniminister selle talle isiklikult andis.

Austraalia immigratsiooniminister David Coleman ütles täna, et Briti-Kreeka päritolu Yiannopoulose sõnavõtt islami teemal Uus-Meremaal aset leidnud rünnaku valguses on kohutav ja õhutab vihkamist ning lõhestumist ja seetõttu ei lubata teda enam riiki. Vaid nädala eest kiitis Coleman Yiannopoulose viisa siseministeeriumi soovitustest hoolimata heaks.

Coleman ütles, et rünnak Uus-Meremaal Christchurchis oli ajendatud puhtast vihast moslemite vastu, kes järgisid rahumeelselt oma usku. «Austraalia seisab koos Uus-Meremaa ja moslemikogukondadega kogu maailmas ning mõistab selle ebainimliku teo hukka.»

Austraalia valitsusel on õigus keelduda isikutele viisat andmast, kui neid isikuid peetakse ohuks Austraaliale. Hiljuti blokeeriti USA andmete lekitaja Chelsea Manningu ja Briti vandenõuteoreetiku David Icke’i kõnetuurid.

Austraallane Brenton Tarrant korraldas eile Christchurchis rünnaku kohaliku moslemikogukonna vastu. Rünnakus kaotas elu 49 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles