New Yorgi sadamast avastati 77 miljoni dollari väärtuses kokaiini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ametivõimud konteinerist kokaiini maha laadimas.
USA ametivõimud konteinerist kokaiini maha laadimas. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

USA New Yorgi ja New Jersey sadama ametivõimud arestisid umbes 1450 kilo kokaiini, tegu on sadama viimase 25 aasta suurima vahelevõetud kokaiinilastiga, vahendab CNN.

Uimastid avastati laevakonteinerist, mis sisenes möödunud kuul USAsse Colombiast Buenaventurast. Lasti hinnanguline väärtus on 77 miljonit dollarit (67 miljonit eurot).

Rekordkogus kokaiini leiti Newarki sadamast pärast seda, kui ametivõimud tuvastasid korratult suletud konteineri ukse, ütles USA narkovastase võitluse agentuuri (DEA) eriagent Erin Mulvey. «Uks oli see, mis viitas sellele, et kõik pole korras.»

Ametivõimud avasid konteineri ja avastasid sealt 60 kotti, milles oli valge pulber. Sündmuskohal läbi viidud testid tõestasid, et tegu on kokaiiniga.

Mulvey sõnul oli pakkide taga last kuivatatud puuvilju ja uimastid laaditi tõenäoliselt uksele lähemale, et see oleks kaubitsejatele lihtsasti ligipääsetavam. Laev oli edasi suundumas Belgiasse Antwerpi.

Tema sõnul ei ole praeguseks veel teada, kas kokaiin oli mõeldud jääma USAsse või pidi see jõudma Euroopasse.

«Tegu on märkimisväärse leiuga, suurimaga New Yorgi/Newarki sadamas 1994. aasta maikuust,» ütles USA tolli-ja piiriameti New Yorgi üksuse direktor Troy Miller. 1994. aastal arestitud last sisaldas tema sõnul 2700 kilo kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles