Jüri Ratas mõistab pearabi verbaalse rünnaku hukka: Eestis ei ole kohta kellegi diskrimineerimisele

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas Kadriorus
Jüri Ratas Kadriorus Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Jüri Ratas mõistab hukka pearabi Shmuel Koti verbaalse rünnaku eile hommikul Tallinna kesklinnas. 

«Mõistan kategooriliselt hukka eile aset leidnud verbaalse rünnaku Eesti pearabi Shmuel Koti vastu. Eesti Vabariigis ei ole kohta kellegi diskrimineerimisele usutunnistuse, rahvuse, päritolu ega mistahes muul alusel,» teatas Ratas. 

«Vaenu ja vihkamise õhutamine on lubamatu ning sellisele teguviisile tuleb alati täie tõsidusega reageerida. Kinnitasin seda täna ka telefonivestluses pearabi Shmuel Kotiga.»

Verbaalne rünnak leidis aset eile kella 9 paiku Tallinnas Paberi trammipeatuses, kui koos eesti keelt kõnelev mees karjus lastega sünagoogi Šabbati jumalateenistusele läinud pearabi Shmuel Kotile väljendeid nagu «Mida sa juut vahid!», «Ahju lähed» ja muid ebatsensuursed väljendeid.

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja sõnul oli tegemist Paberi trammipeatusega, kus kontrolliti sõiduõigust kesklinnast Tartu maanteele sõitval trammil ning juhtumi üheks osapooleks noormees, kes oli parasjagu sõiduõiguseta sõitmise eest trahvi saanud ning trammilt maha tulnud. 

«​Ilmselgelt närviline ja ebatsensuursete väljenditega patrulli kostitanud noormees vestles kogu aeg telefonis tuttavaga. Menetlustoimingu ajal möödus taamal rabi koos lastega, kelle suunas närvilises olekus noormees solvavaid väljendeid kasutas. Mupo patrull sekkus olukorda koheselt ja lõpetas noormehe ebaviisaka käitumise, lubades allumatuse korral   kohale kutsuda politsei. Noormees lõpetas oma tegevuse ja intsident sellega ka lõppes.   Rabi mupo patrulli poole ei pöördunud ja mupo patrullil ei olnud rabiga mingit kontakti. Videosalvestused on edastatud politseile ja edasi antud juhtumiga tegeleb politsei,» selgitas mupo pressiesindaja Meeli Hunt. 

«Tegime võimaliku solvaja isiku kindlaks ning alustasime menetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb vaenu õhutamist,» kinnitas Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit. 

Copy
Tagasi üles