Robotid võivad ülikoolilinna haljastustööd inimestelt üle võtta (1)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes selline võiks tulevikus välja näha päästerobot, mis on abiks tulekahjude kustutamisel.
Umbes selline võiks tulevikus välja näha päästerobot, mis on abiks tulekahjude kustutamisel. Foto: Milrem Robotics

Aeg, mil linnaparkides teevad inimeste asemel haljastustöid robotid, ei pruugi olla enam mägede taga.

Tartu linnavalitsus alustas koostööd robootikaettevõttega Milrem Robotics uudsete mehitamata roomiksõidukite kasutamiseks haljastustöödel Tartus. «Tehnoloogia aitab teha linna hooldustöid efektiivsemaks,» rääkis ettevõtte teadusdirektor Mart Noorma, kes pärast Tartu ülikooli õppeprorektori kohalt lahkumist poolteist aastat tagasi liitus Milrem Roboticsiga. Noorma väitel oleks robotite kasutamine linnahoolduses ka inimtööjõust odavam.

Alati entusiastlik Mart Noorma on tehnoloogia usku. Kui varem aitas ta kosmosesse jõuda ESTCube’i satelliidil, siis nüüd seisab ta selle eest, et sünniksid uued, inimeste igapäevaelu lihtsustavad robotid.
Alati entusiastlik Mart Noorma on tehnoloogia usku. Kui varem aitas ta kosmosesse jõuda ESTCube’i satelliidil, siis nüüd seisab ta selle eest, et sünniksid uued, inimeste igapäevaelu lihtsustavad robotid. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles