Eesti juudi kogukond on mures EKRE võimaliku võimuletuleku pärast

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol vasakult Mart Helme, Jüri Ratas, Helir-Valdor Seeder.
Fotol vasakult Mart Helme, Jüri Ratas, Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti juudi kogukonna nõukogu kirjutab teates, et pöördub Shmuel Koti solvamise tõttu õiguskaitseorganite poole. Kogukond lisab juhtunu valguses, et muretseb EKRE võimaliku võimuletuleku pärast.

Eile aset leidnud intsident, kus Eesti pearabi Shmuel Koti langes Tallinna tänaval verbaalse rünnaku ohvriks, on Eesti juudi kogukonna sõnul signaaliks meile kõigile, meie ühiskonnale.

«Me peame selliseid ilminguid vastuvõetamatuteks. Oleme pöördunud õiguskaitseorganite poole antud juhtumi uurimiseks, samuti oleme pöördunud MUPOsse,» teatab kogukonna nõukogu meediale edastatud teates.

Eesti juudi kogukond lisab, et jälgib tähelepanelikult koalitsiooniläbirääkimisi ning on mures EKRE võimaliku võimuletuleku pärast. «Selle partei paljud väljaütlemised on vaenulikud rahvusvähemuste suhtes ning on suunatud ühiskonna jagamisele omadeks ja võõrasteks. Kõik see toob kaasa sügavat muret ja kahetsust.» 

«Juudi kogukonna jaoks on olulised rahvusvahelise õiguse printsiibid ja euroopa väärtused, sealhulgas ka kõikide rahvuste õigus enesemääramisele ning kultuurilise mitmekesisuse säilitamine meie riigis. Me mõistame hukka igasugust antisemitismi, rassismi, ksenofoobia ja muu diskrimineerimise ilminguid meie ühiskonnas.»

Lähipäevadel korraldab 18-liikmeline nõukogu erakorralise nõupidamise, kus töötatakse välja organisatsiooni edasiste tegevuste plaan.

Copy
Tagasi üles