Juliette Binoche: kired hoiavad meid elus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini filmifestivali žürii esimees Juliette Binoche festivali auhinnatseremoonial.
Berliini filmifestivali žürii esimees Juliette Binoche festivali auhinnatseremoonial. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Filmi «Valekonto» maailmaesilinastus toimus tänavu Berliini filmifestivalil. Juliette Binoche kehastab linateoses 50-aastast naist, kelle noor armuke hülgab. Naine teeb seepeale Facebooki libakonto ning sööstab tulisesse virtuaalsesse armusuhtesse taas endast palju noorema mehega. Suhe täis kirge, pisaraid, valesid ja manipulatsioone.

Miks teie kangelanna sel viisil käitub?

Ma mõistan, miks mu tegelane Claire nii teeb. Hüljatustunne on tema jaoks talumatu. Claire’i abikaasa jättis ta omal ajal noorema naise pärast maha. Siis hülgas teda ka tema noorem armastatu. Ta tunneb, et temast ei hoolita enam. See on nii talumatu, et tal on iga hinna eest vaja leida moodus, kuidas sellest tundest vabaneda. Üheks selliseks mooduseks saab suhe sotsiaalvõrgustikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles