Prügi matab Rooma enda alla

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud ja uusaasta tähendasid, et Rooma niigi vilets prügiveoteenus ei toiminud üldse ning selle aasta teisel päeval pidid Torrevecchia linnaosa inimesed kahlama rämpsu servani täis kõnniteel.  FOTO: Alessandro Serrano/Agf/Sipa/Scanpix
Jõulud ja uusaasta tähendasid, et Rooma niigi vilets prügiveoteenus ei toiminud üldse ning selle aasta teisel päeval pidid Torrevecchia linnaosa inimesed kahlama rämpsu servani täis kõnniteel. FOTO: Alessandro Serrano/Agf/Sipa/Scanpix Foto: ALESSANDRO SERRANO/AGF/SIPA/Scanpix

Tuhanded Itaalia pealinna saabuvad turistid kordavad lauset «Rooma on maailma kauneim linn!» kui mantrat, silmitsedes vaadet, kus nende ees laotub laiali rohkem kui 2000 aasta kestel kogunenud erakordne ajalooline pärand.

Turistide Rooma võib ju olla maailma kauneim linn, ent probleem on selles, et kui astud väljapoole ajaloolist südant, asendub imetlus lõputu õudusunenäoga, mida roomlane Edoardo kirjeldab nii: «See linn on imeilus, kui sa vaatad üles, ja häbiplekk, kui vaatad alla.» Lihtne, tõene ja täpne kokkuvõte.

Kaunil Roomal on suur mure: prügi on vallutanud linna tänavad, see olukord kestab juba aastaid ning mitte keegi ei suuda probleemi kõrvaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles