VIDEOD JA GALERII ⟩ Selline ongi Eesti muusika tulevik: lavadebüüdi tegid uue põlvkonna rajud naisräpparid (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Tallinnas Juhkentali tänaval klubis Kolm esmakordselt räpipidu, kus olid laval ainult naisartistid.

Kui mõni veel arvab, et Eesti räpimaastik on täielikult meestekeskne, on ta rongist maha jäänud, sest Soundcloudi avarustes puhuvad juba vaikselt teised tuuled.

Kuigi Eesti ägedaim naisräpparite kooslus Hoax läks aasta alguses laiali, on tühimik juba täidetud ning klubis Kolm astusid lavale lausa viis kollektiivi või artisti, kõik õrnemast soost.

Räpipidu alustas Grete-Marie, kes sattus hiljuti meedia tähelepanu alla, kuna süüdistas Võsu räpipunti 5miinust alaealiste tüdrukutega pidutsemises ja nende ärakasutamises.

Facebookis tutvustatakse teda kui rahvusvahelise lavakogemusega «sõnaboxerit», kes on osa räpiilmast võbisema pannud. Ja seda mitte ainult narkosüüdistustega!

Seejärel tegi lavadebüüdi naistepunt n33m3g2ng, mis toodab väidetavalt «trippy't neohipi kiiksuträppi», millel on juures veidi «Alice Imedemaal» vaibi. Midaiganes see ka tähendama peaks...

Seejärel astus lavale Hekdik, kes tegid laupäeval samuti oma esimese avaliku ülesastumise. Muusikaajakirjaniku Siim Nestori sõnul on tegemist hetkel kõige teravama artistiga, kes Eestis leidub. Nii võib see tõesti olla, kuna Hekdiku sõnadest kõlab läbi julm sotsiaalkriitika ja torkavalt must huumor.

manna on tütarlaps, kes kuulab Slipknotti ja Lamb of Godi, aga laulab pehme häälega Markustest. Ürituse lehel tutvustatakse teda nii: üksjagu soul ja üksjagu pop, üleüldiselt tuleb temalt emotsioonidel lainetavat romanticcore'i. Laupäeval esitles ta esimest korda uut enda kirjutatud mussi.

Õhtu lõpetas duo (väidetavalt läks pool duost vangi, nii et päris kindel ei saa olla) Alpra$olaam, kes valmistusid kontserdiks kahe liitri Smirnoffi seltsis. Nemad «künnavad üsnagi lo-fi slampis dirty räppi» – jällegi pole päris kindel, millele see viitab. Aga kuulake:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles