Nüüd on teada vanus, millal naised hakkavad muutuma oma ema sarnaseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Uus uuring avaldas, et naised muutuvad rohkem oma ema moodi, kui nad jõuavad kolmekümnendatesse.

Mitmete naiste jaoks ei ole idee oma ema suguseks muutumisest just eriti ahvatlev ning nad sooviksid seda pigem vältida. Sellest hoolimata leiti 2000 mehe ja naise seas tehtud uuringus, et see on pigem paratamatus.

Uuringu andmetel hakkavad naised oma ema sugusteks muutuma ligikaudu 33-aastastena. Naised hakkavad üle võtma oma ema harjumusi, eelistusi ja suhtumist – isegi kui nad arvasid, et nad seda kunagi ei tee.

Eriti mõjub ema eeskuju neile naistele, kes on kolmekümnendates ja saanud hiljuti oma esimese lapse. Üle poole naistest märkas isegi, et on kolmekümnendates oma emaga palju sarnasem kui varasemas elus. Naised tõdesid, et kipuvad nüüd isegi samu seriaale vaatama ja ütlusi kasutama.

Ka mehed ei ole erand, nimelt hakkavad nemad sarnases vanuses, ehk umbes 34-aastaselt oma isasse minema. Mehed hakkavad näiteks oma isaga sarnast muusikat kuulama ja võtavad üle nende poliitilised vaated.

«Me kõik muutume ühel eluhetkel oma vanemateks: ühed rohkem, teised vähem. See ei ole asi, mida negatiivselt võtta, enamjaolt on see ju pigem tore,» selgitab uuringu juht doktor De Silva. «Kõige suurem samm selles suunas on lapsevanemaks saamine, mis on muidugi ka üsna loogiline,» lisas doktor De Silva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles