Uuring: vabaabielus lapsevanemad tunnevad ühes olulises asjas suurt ebakindlust

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kui tähtis on sinu suhtele paber, mis on suhte ametlikuks teinud? Värske uuring näib viitavat, et paberil võib olla rohkem võimu, kui me tunnistada tahaksime.

Peaaegu neli perekonda kümnest perest, kus lapsevanemad pole abielus, kardavad lahkuminekut, viitab hiljutine uuring. 39 protsenti kooselavatest emadest-isadest ütlesid, et neil on «tõsiseid kahtlusi», et nende perekond jääb püsima, kuid vaid 27 protsenti abielurahvast oli hädas sama murega.

Rahvusvahelise uuringu kohaselt on murelikemad just briti lapsevanemad. Näiteks USAs ütles 36 protsenti kooselavatest paaridest, et neil on kahtlusi, Kanadas oli see number 34 ja Prantusmaal vaid 31.

Kui inimestelt küsiti, kas nende suhe on nende elus kõige tähtsamal kohal, ütles vaid 54 protsenti vabaabielus lapsevanematest, et suhe on prioriteet. Võrdluseks: abielus inimestest ütles sellele küsimusele jah 71 protsenti.

Uuringus osales 16 500 lapsevanemat 11 riigist ning seda juhtisid Virginia ülikooli teadlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles