Ugalas esietendub Ott Aardami autorilavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugalas esietendub «Toru. Krossides läbi elu»
Ugalas esietendub «Toru. Krossides läbi elu» Foto: Heigo Teder

22. märtsil hakkavad Ugalas möirgama mootorrattad ja publiku silme ees rullub lahti eestlastele nii omasest tagasihoidlikkusest lahti päästetud inimtunnetekross, kui esietendub Ott Aardami tragikoomiline autorilavastus «Toru. Krossides läbi elu». 

On üks Eesti perekond, kelle elu on keerelnud suuresti selle ümber, kuidas mootorratastega keerulist ja künklikku rada mööda võimalikult kiiresti sõita. Neil on oma krossirada, päris korralik rada, mille pereisa on oma käte ja traktoriga ehitanud. Ent ühel päeval seisavad nad silmitsi tõsiasjaga, et pere krossirajale tahetakse ehitada toru, mis toob palju hüvesid siinsesse piirkonda.

Aardamile omase sooja huumoriga laetud algupärand kõneleb kirest, armastusest, süüst, vassimisest, andeksandmisest ja vaatab, kuidas, kus ja millal need on. Millal need üldse võimalikud on? Autor ja lavastaja Ott Aardam: «See on eelkõige ühe perekonna naljakas ja traagiline lugu. Üks motokrossist läbi imbunud Eesti pere, kes käitub kohati üpris Itaalia pere moodi, eriti siis, kui neile varvastele astutakse. Alguses ütlevad nad rahulikult :«Ärge tehke nii.» Aga siis ütlevad nad juba valjemini: «Hei, kuulge, lõpetage ära!» Ja kui neid ikka kuulda ei võeta, siis astuvad nad vastu, krossisaapad jalas.»

Lavastuse kunstnik on Andri Luup, kostüümid on loonud Pille Küngas, muusikalise kujunduse Ivar Põllu Tartu Uuest Teatrist ning valguskujunduse Sander Aleks Paavo. Laval mängivad Terje Pennie, Peeter Jürgens, Tanel Ingi, Tarvo Vridolin, Kata-Riina Luide, Triinu Meriste, Laura Peterson, Luule Komissarov, Rait Õunapuu, Peeter Konovalov, Kiiri Tamm ja Reigo Tamm (Rahvusooper Estonia).

Ott Aardami «Toru. Krossides läbi elu» etendub kevadhooajal üheksal korral ning jõuab lisaks Viljandile ka Tartusse ja Rakverre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles