Kristiina Poska saab Flandria sümfooniaorkestri peadirigendiks

Ia Remmel
, ajakirja Muusika peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flandria sümfooniaorkester (Symfonieorkest Vlaanderen) on valinud Kristiina Poska oma uueks peadirigendiks. Fotol Poska koos orkestri intendandi Frederik Stynsiga. 
Flandria sümfooniaorkester (Symfonieorkest Vlaanderen) on valinud Kristiina Poska oma uueks peadirigendiks. Fotol Poska koos orkestri intendandi Frederik Stynsiga. Foto: Konstantin Sednev

Flandria sümfooniaorkester (Symfonieorkest Vlaanderen) on valinud Kristiina Poska oma uueks peadirigendiks. Peadirigendi amet on Poska karjääri jooksul esmakordne, kuigi ta on töötanud pikemat aega dirigendina Berliini Komische Operis, alustab järgmisel aastal Šveitsis Baseli ooperiteatris muusikajuhina ning on dirigeerinud paljusid kõrgetasemelisi orkestreid.

Kristiina Poska kommenteerib oma otsust nii: «Ma teadsin, et Flandria sümfooniaorkester otsib endale peadirigenti, aga sel hetkel ei olnud mul veel sugugi plaanis end mõne orkestriga püsivamalt siduda. Tulin nende juurde esmakordselt alles eelmise aasta novembris ning meil tekkis kohe eriliselt hea side. Lausa nii hea, et õhtul kodustele helistades ütlesin spontaanselt: ma olen oma orkestri leidnud! Flandria orkestril on tohutult hea vaim, orkestrandid on väga avatud ja tahavad parima tulemuse nimel töötada. Meil oli kuus kontserti ja enne iga kontserti proovid. Nad olid valmis tegema rohkem proove, et edasi minna, saada veel parem tulemus. See võiks olla iseenesestmõistetav, kuid igal pool niimoodi tööd ei tehta. Sellist avatust, huvi ning naudingut mängust ei ole ma just sageli näinud.»

Kristiina Poskaga on Eestis uudist tutvustades kaasas ka orkestri intendant Frederik Styns, noor teotahteline mees, kellest kiirgab positiivsust ja avatust. Styns on õppinud Genti ülikoolis ning tal on doktorikraad muusikateaduse alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles