On aeg vaenukirves maha matta

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Kaks aastat tagasi kirjutasin ajalehes, et vaevalt minu silmad enam uut riigigümnaasiumi näevad. Ent kuigi olen eluringiga jõudnud juba elusügisest elutalve, näen ehk siiski riigigümnaasiumi valmimise ära, kui saatus veel mõne aasta kingib.

Neli aastat tagasi hakati tõsisemalt arutama uue gümnaasiumihoone rajamist. Minu esimene mõte oli selline, et kuna linnas on kaks väga head tugevat gümnaasiumi ja linna ümbruses mitu hea tasemega omanäolist kooli, miks meil üldse seda riigigümnaasiumi vaja on. Kui maakonnakeskustes hakkasid gümnaasiumihooned kerkima, sain aru, et varem või hiljem tuleb see ka Rakvere linna.

Edasi kulges mu mõte seda rada pidi, et kuidas saaks nii, et Rakvere gümnaasiumi huvid oleksid parimal moel kaitstud. Ma ei ole ammu enam selle kooli õpetaja, kuid kõik see, mida selle kooli kohta räägitakse ja kirjutatakse, puudutab mind väga isiklikult siiani. Elan kaasa õpetajate ja õpilaste muredele ja rõõmudele täpselt samuti, nagu see oli kunagi Rakvere 1. keskkooli puhul. No tee või tina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles