Elu pärast dopingutormi: töö Pekingi olümpia nimel juba käib (6)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusatamine on hetkel skandaalidest räsitud, kuid lootust on, et uus põlvkond kergitab pead. Taamal Kristjan Koll oma koduradadel Nõmme suusakeskuses. FOTO: Sander Ilvest
Eesti suusatamine on hetkel skandaalidest räsitud, kuid lootust on, et uus põlvkond kergitab pead. Taamal Kristjan Koll oma koduradadel Nõmme suusakeskuses. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

11 aastat tagasi võitis Gerd Kanter Pekingi olümpiastaadionil,mida kutsutakse hellitavalt Linnupesaks, Eesti seni viimase olümpiakulla. Märtsi alguses pandi aga Linnupesa kõrvale maha kunstlumi ja võidu nimel heitlesid staadioniringil hoopis suusasprinterid. Teiste seas Eesti tulevikulootus Kristjan Koll.

Kui Koll koos Martin Nassariga Pekingisse kohale jõudis, oli Eesti suusamaastik 180 kraadi muutunud – vanemad kolleegid Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu olid Seefeldi MMil seoses dopingukahtlustusega kinni võetud, hiljem selgus, et kahtlustustel on alust ning suusatajad on pikemalt veredopinguga mehkeldanud. Ent Hiinasse sõitnud noored ei saanud muremõtetega end pikalt piinata – kohalikud asusid neid koheselt poputama ning näitama, kuidas nad on võimelised kolme aasta pärast Pekingis toimuvaid olümpiamänge korraldama.

Mullu alustasid hiinlased koostööd Norra suusaliiduga, kes aitab korüfeede...

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles