Venemaa paigutas Krimmi raketid Iskander ja kaugpommitajad Tu-22M3 (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude Tu-22M3.
Vene õhujõudude Tu-22M3. Foto: Wikipedia.org

Venemaa paigutas annekteeritud Krimmi poolsaarele lühimaa ballistiliste rakettide süsteemid Iskander-M ja kaugpommitajad Tupolev Tu-22M3, ütles Vene julgeolekunõukogu kaitse- ja julgeolekukomisjoni esimees.

«Paigutasime Krimmi õhutõrje raketisüsteemid S-300 ja S-400, Buk-M2, Pantsir-S1 ja kahte tüüpi Iskandereid,» ütles Viktor Bondarev pressiteates.

Veebruaris peatas USA osalemise keskmaa tuumajõudude leppes (INF) ja lubas leppest kuue kuu jooksul lahkuda, kui Venemaa end selle reeglitega vastavusse ei vii. Washingtoni hinnangul rikub lepet tiibrakett Iskander-M 9M729.

«USA raketikilbi paigutamisest Rumeeniasse sai tõsine väljakutse, millele Vene kaitseministeerium otsustas vastata Tu-22M3 kaugpommitajate eskadrilli paigutamisega Krimmi Gvardeiski lennubaasi. See samm muutis regioonis jõudude vahekorda radikaalselt,» lausus Bondarev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles