Kuidas juuksed vapustavalt lõhnama panna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaboompics.com / Pexels

Milleks meile juukseparfüümid, kui saab ka tavalist lõhna juustesse lasta? See pole päris nii. 

Paljud naised piserdavad oma lemmiklõhna juustesse, sest kes ei tahaks oma lõhnapilves ringi heljuda, kuid lõhnaõlis sisalduv alkohol kuivatab juukseid liigagi tugevasti ja muudab need hapraks. Seega kui tahad oma lõvilakka lõhnastada, kuid mitte selle kvaliteedi arvelt, tuleks valida eraldi juukseparfüüm. 

Mis on nende eripära?

Paljud juukseparfüümid ei sisalda alkoholi või kui, siis väga väikestes kogustes. Osa neist sisaldab ka hooldavaid õlisid, mis annavad läiget, siluvad kahuseid juukseid ja kaitsevad juuksevärvi tuhmumise eest. 

Kuidas juukseparfüümi ise teha?

Juukseparfüümid on reeglina paras investeering, seepärast võib katsetada ka enda mikstuuriga. Vaja pole muud kui destilleeritud vett (küsi apteegist!) või roosivett, hariliku aaloe geeli ning eeterlikke õlisid.

Foto: Cseh Ioan / PantherMedia / Cseh Ioan

Vaja läheb:

  • tumedast klaasist pihustiga pudelit (150 ml–200 ml)
  • klaaspurki
  • väikest lehtrit
  • 100 ml destilleeritud vett 
  • 2 spl hariliku aaloe geeli
  • 30–50 tilka eeterlikku õli 

Valmistamine:

Pane klaaspurki (mida sa ei kasuta toidu jaoks) eeterlikku õli või eeterlike õlide segu ja lisa aaloegeel.  Eeterlike õlide valimisel on vaid fantaasia piiriks, näiteks võid kasutada järgmist skeemi  — 10 tilka tipunoodiks, 20 südamenoodiks ja 9 põhjanoodiks. 

Tipunoote tajud küll esimesena, kui see ka haihtub kiirelt. Sobivad eeterlikud õlid on näiteks kõikvõimalikud tsitruseõlid, piparmünt, lavendel ja eukalüpt. 

Südamenootidele kuulub selle lõhna tegelik fookus. Kasuta näiteks selliseid õlisid nagu rosmariini, majoraani, mandariini, apelsiniõit, musta pipart, kardemoni või küpressi. 

Põhjanoodid jäävad meelde ja on kõige tugevamad. Põhjanootidega eeterlikud õlid on näiteks seedripuit, sandlipuit, patšuli, mürr, vetiver, ingver ja viiruk. 

Sega koostisaineid põhjalikult, et tekiks emulsioon. 

Nüüd lisa tasapisi destilleeritud vesi ja loksuta, kuni vedelik on hästi segunenud.

Vala destillaat lehtri abil pihustiga parfüümipudelisse. 

Loksuta veelkord tublisti, et kõik omavahel hästi seguneks.

Ongi kõik! Juukseparfüüm on valmis. Pihusta lõhna peanahale ja juustele ning harja juuksed läbi.

Kui sa ei ole eeterlike õlidega veel väga suur sinasõber ega tea, kas oled mõne õli suhtes allergiline, ole pihustamisel ettevaatlik ja vaata, et näopiirkonda, eriti silmade, nina, suu ja kõrvade ümbrusse uut lõhna ei piserdaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles