Poola suurima konteinerterminali eest pakutakse miljard eurot (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma suurim konteinerlaev OOCL Hong Kong sisenemas Gdanski DCT teminali.
Maailma suurim konteinerlaev OOCL Hong Kong sisenemas Gdanski DCT teminali. Foto: AGENCJA GAZETA / REUTERS/Scanpix

Investorite grupp, kuhu kuulub Singapuri sadamaoperaator, Austraalia investeerimiskompanii ning Poola arengufond teevad pakkumise Poola konteinereterminalioperaatiri DCT Gdansk omandamiseks ühe miljardi euro eest, kirjutab The Wall Street Journal viidates teemaga kursis olevate allikatele.

Operaatori praegune omanik on Austraalia pangandusgrupp Macquarie. DCT  (Deepwater Container Terminal) Gdansk alustas tööd 2007. aastal ning on võimeline teenindama suuri kaubaveoseid, mis saabuvad Hiinast, Koreast ja teistest riikidest. Terminal suudab käidelda kolm miljonit kaubakonteinerit aastas.

Võrdluseks, Tallinna Sadamas teenindati eelmisel aastal kokku 223 000 konteinerit.

Juhul kui tehing teoks saab, on see juba teine suurim Euroopa infrastruktuurivara müük Macquariele. Eelmisel nädalal lepiti kokku 36 protsendilise osaluse Brüsseli lennuvälja müügist investorite konsortsiumile.

Eestis müüs Anatoli Kanajev elmise aasta märtsi lõpus terminalioperaatori Transiidikeskuse, mille tehingu väärtus oli Postimehe andmetel 50,4 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles