Tallink hakkas ühekorraga Vanemuise ja rahvusooper Estonia peasponsoriks

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise teater ja rahvusooper Estonia sõlmisid reisilaeva Silja Europa teatrisaalis Tallink Grupiga koostöölepingu kolmeks aastaks – just nii kaua on laevandus- ja hotellindusgigant mõlema teatri peasponsor. Lepingule kirjutasid alla Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene, Vanemuise juht Toomas Peterson ja Estonia peadirektor Aivar Mäe.

Paavo Nõgene rääkis, et Tallink Grupile on olnud alati tähtis olla ühiskondlikult vastutustundlik ettevõte. "Tallink on läbi aegade pidanud oluliseks, enda kohustuseks ja auasjaks anda alati midagi tagasi kõikides riikides, kus oleme juba nüüdseks aastakümneid tegutsenud," ütles ta. "Täna teeme sammu, mida minu teada ei ole kunagi varem ükski Eesti ettevõte teinud. Me astume sammu, mille tulemusel saame korraga Eesti kahe suurima kultuuriorganisatsiooni peasponsoriks."

Tallink eraldab lepingu kohaselt kahele teatrile kolmeks aastaks võrdselt raha. Seda saab kirjutada kuuekohalise arvuna, ent kui palju seda täpselt on, ükski asjaosaline ei avaldanud.

"Vanemuisel aitab see eelkõige ette valmistada veelgi paremaid lavastusi," ütles Toomas Peterson. "Me saame koostöös meie kunsti väljapoole viia, aga samuti innustada kultuurihuvilisi Eestisse ja Tartusse rändama, et nad saaksid näha neid etendusi meie teatrisaalides. Just nendes saalides etendamiseks on lavastused kõige kvaliteetsemalt ette valmistatud. Külaline meie enda kodus vaatamas meie enda kultuuri – see on minu unistus."

Lepingule allakirjutamise üritusel esinesid mõlema teatri tantsijad.

Aiva Mäe tundis rõõmu, et kokku on saanud kolm organisatsiooni, kellel on üks ja seesama missioon – edendada siin regioonis ka turismi.

"Praegu on seoses Toompealt tulevate vastuoluliste seaduste ja määrustega Eesti riik teinud karuteene iseendale: turism on vähenenud, ja see ei puuduta ainult kultuurisfääri, vaid ka hotellindust ja toitlustusasutusi," ütles Mäe. "Me paneme oma õlad kokku."

Aivar Mäe (vasakult), Paavo Nõgene ja Toomas Peterson on allkirjad koostöölepingule andnud.
Aivar Mäe (vasakult), Paavo Nõgene ja Toomas Peterson on allkirjad koostöölepingule andnud. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles