Metsavaras mõisteti tingimisi vangi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniliste meetoditega metsaraie Viljandimaal
Traditsiooniliste meetoditega metsaraie Viljandimaal Foto: Marko Saarm / Sakala

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas kuulutati välja otsus, kus mõisteti Janek Kronberg süüdi ebaseadusliku raie paragrahvi alusel. 

Kohus mõistis Janek Kronbergi süüdi ja karistusteks üheksa kuud vangistust. «Mida ei pöörata tingimisi täitmisele, kui isik ei pane ühe-aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu,» seletas Viru maakohtu pressiesindaja. 

Kohus leidis, et Janek Kronbergi vastu esitatud süüdistused on tõendamist leidnud. Süüalune kohtus end süüdi ei tunnistanud.

Kohus rahuldas täielikult Eesti Vabariigi tsiviilhagi looduskeskkonnale tekitatud kahju eest summas 9500,56 eurot.

Mees tegutses 2013. aasta kevadel ja suvel Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Vao külas, kus pani toime puude ebaseadusliku raie, olles ebaseadusliku raie keskseks figuuriks.

Janek Kronberg määras ära, kuskohast ja kuidas raiet teostada ning juhtis raiet ja hoidis raie kulgemist oma kontrolli all ehk lasi harvesteri juhtidel ebaseaduslikult langetada ja laasida puid Mänukse maaüksuse erinevatel eraldistel.

Kohtuotsus pole jõustunud. Apellatsiooni esitamise tähtaeg on viieteistkümne päeva jooksul alates tänasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles