Urmas Hännile: Soovin väärikat isamaad (1)

Urmas Hännile
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordilembist õpetajale ei meeldi Eesti, kus meie suusatajaid ja treenereid (pildil Mati Alaver) hakati enne süüdimõistvat otsust hoolega hukka mõistma.
Spordilembist õpetajale ei meeldi Eesti, kus meie suusatajaid ja treenereid (pildil Mati Alaver) hakati enne süüdimõistvat otsust hoolega hukka mõistma. Foto: Tairo Lutter

Sadakonna aasta eest kiidetud Mats, kes “alati on tubli mees, ei kedagi ta pelga, ei kummarda ta saksa ees, ei tõmba küüru selga”, on nüüdseks lõpnud. Surnud. Muud ei oska järeldada innust, millega kõik, kel vähegi viitsimist, sööstsid nokkima rahva eilseid iidoleid Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu.

Piisas Austria ja Saksa õiguskaitseorganeil pidada dopingukasutamise mahitajaid talitseva operatsiooni “Aadrilaskmine” finaalis korraks kinni Eesti suusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, kuid ka kasahh Aleksei Poltoranin, Alaveri ja Andrus Veerpalu õpilane, kui kiibitsejatel oli kõik selge.

Nad mõistsid joonelt, et Alaveri ja Pärnus kaelakandjaks kasvanud Veerpalu seenior on suuremaid kaabakaid, kes eales maamuna tallanud. Samuti oli neil klaar, et lurjuseid tuleb tümitada: kes koerust teeb, see kolki saab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles