Vene kohus mõistis Eesti kodaniku narkoäri eest 18 aastaks vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene politsei.
Vene politsei. Foto: Mihhail Tereštšenko / TASS / Scanpix

Venemaa Peterburi kohus mõistis eelmisel nädalal Eesti kodaniku süüdi narkoäris ja karistas teda 18-aastase vangistusega.

Kohus mõistis neljale süüalusele erineva pikkusega vangistused, neist kõige karmima karistuse, 18-aastase vangistuse, sai Narvas sündinud Eesti kodanik Aleksei Filipjev, teatas uudisteportaal Crimerussia.

Peterburi Nevski piirkonna endine politseiülem Aleksei Harlašin sai karistuseks 11-aastase ja veel üks kohtualune 15-aastase vangistuse. Üks süüdistatavatest otsustas teha uurijatega koostööd ja andis neile välja narkolaborite aadressid. Seetõttu sai tema teistest leebema karistuse – 7,5-aastase vangistuse.

Narkojõugu juhtimises kahtlustatav on jätkuvalt uurimisel all ja kohus otsustas tema süüasja muust kriminaalasjast eraldada.

Narkokurjategijad peeti kinni 2017. aasta juunis Peterburis. Tagaajamine Peterburi tänavatel nägi välja nagu Hollywoodi filmis. Tagaajamise salvestasid nii politseiauto pardakaamera, kui ka ühe juhusliku möödasõitja autokaamera.

Politseinikud tulistasid põgenevate narkokurjategijate Land Cruiseri rehvi läbi, kuid nad üritasid sellegipoolest sädemeid pilduva sõidukiga tihedas liikluses korrakaitsjate eest pageda. Tagaajamise ajal loopisid narkoärikad auto aknast uimasteid välja, et neist vabaneda, kuid politseinikud said siiski kõik narkootikumid enda valdusesse.

30ndates eluaastates Eesti kodanik Filipjev sai 2013. aastal Venemaal elamisloa ning käis sageli Peterburis. Enne kinnipidamist oli tal sissekirjutus Peterburis Starorusskaja tänava ühes korteris, kuhu on sisse kirjutatud arvukalt üürnikke.

Filipjev nõudis kinnivõtmise järel eesti keele tõlki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles