Tšehhi moslemid on vastu kogukonnajuhi üleskutsele relvastuda (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusmeremaalased mälestamas Christchurchi Al Noori mošeerünnakus hukkunuid
Uusmeremaalased mälestamas Christchurchi Al Noori mošeerünnakus hukkunuid Foto: Vincent Thian / AP/Scanpix

Tšehhi moslemid tõrjusid Praha moslemikogukonna juhi üleskutset end Uus-Meremaa Christchurchi rünnaku valguses relvastada.

Leonid Kušnarenko avaldas pühapäeval, kaks päeva pärast 50 inimese hukkumist mošeerünnakutes Uus-Meremaal, Facebookis video, kus ta ärgitas moslemeid end relvastama.

«Hiljutiste traagiliste sündmuste valguses teavitan kõiki meie liikmeid, eriti mehi, kes tahavad end relvastada, et kaitsta om tervist ja vara, võtke minuga ühendust ja ma aitan teid,» ütles Kušnarenko.

Ajaleht Denik N vahendas, et Ukraina päritolu advokaat tegi enda sõnul üleskutse Tšehhi Vabariigis leviva islamofoobse meelestatuse tõttu.

«Küsimus on ennetamises. Ma ütlesin seda, et vältida hullude inimeste minemist mošeesse ja kurja tegemist,» ütles Kušnarenko ajalehele.

«Me ei toeta selliseid üleskutseid, ma ei ole nõus,» lausus Tšehhi moslemikogukondade keskuse juht Muneeb Hassan Alrawi ajalehele. «See on vale samm.»

Praha moslemikogukond postitas teisipäeval Facebookis, et «iga avaldus või tegu, mida esimees Kušnarenko teeb, on tema isiklik asi ega esinda Prahas või Tšehhis elavate moslemite vaateid.»

Praha moslemid, kes mõistsid laupäeval Christchurchi rünnaku hukka, teatasid ka, et uurivad, kuidas Kušnarenko möödunud kuul nende juhiks valiti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles