Saarts: kolme partei koalitsiooni läbikukkumine tooks kaasa teise Eesti pettumuse ja radikaliseerumise (33)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts.
Tõnis Saarts. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Praegu võimukõnelusi pidavate Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooni ebaõnnestumine tooks kaasa n-ö teise Eesti pettumuse ja radikaliseerumise, arvab politoloog Tõnis Saarts.

Seekordses saates «Suud puhtaks» arutleti selle üle, mille poolest Eesti erakondade retoorika erineb ja mida siis ikkagi EKRE valitsusse saamise puhul kardetakse.

«Ma arvan, et täna on kõigil kolmel osapoolel päris suured riskid selle koalitsiooniga seoses ja ma usun, et kõik kolm seda tunnetavad ka,» ütles Saarts.

Saatekülaline märkis, et kui kolme erakonna koalitsioon ebaõnnestub, siis on sellel Eestile väga negatiivne tulem. «Ma sõnastaks seda nagu teise Eesti pettumuse või kustutamisena. Selles mõttes, et venekeelsed inimesed on nüüd pettunud Keskerakonnas ja neil ei ole enam valikut. Kui nüüd EKRE välja kukub koalitsioonist ja see asi ei õnnestu, siis on see nii-öelda eestikeelne teine Eesti väljaspool Tallinna ja Tartu «kuldset ringi» pettunud,» arvas Saarts.

«Ja mis saab see tulemus olla? Tegelikult veel suurem pettumus ja radikaliseerumine,» lisas ta.

«Nii et mõnes mõttes see koalitsiooni õnnestumine, EKRE-le võimaluse andmine võib-olla ei olegi nii halb variant,» ütles Saarts.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles