Kasahstani uus president tahab pealinna ümber nimetada (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani uus president Kasõm-Žomart Tokajev ametivannet andmas.
Kasahstani uus president Kasõm-Žomart Tokajev ametivannet andmas. Foto: MUKHTAR KHOLDORBEKOV / REUTERS / Scanpix

Värskelt ametisse vannutatud Kasahstani president Kasõm-Žomart Tokajev tegi täna ettepaneku panna pealinnale nimi Nursultan ehk eile presidendiameti maha pannud Nursultan Nazarbajevi eesnimi.

«Teen ettepaneku...nimetada riigi pealinn Astana esimese presidendi auks,» lausus Tokajev.

«Peame jäädvustama sajanditeks tema suure nime. Pean vajalikuks jäädvustada meie suure kaasaegse, Kasahstani vabariigi esimese presidendi Nursultan Abiševitš Nazarbajevi nimi järgmisel viisil: meie pealinn peab kandma meie presidendi nime ja olema Nursultan,» ütles Tokajev presidendivannet andes.

Nursultan Nazarbajev.
Nursultan Nazarbajev. Foto: HANDOUT / REUTERS / Scanpix

Ta lisas, et peab vajalikuks nimetada Nazarbajevi auks tema järgi ka kõikide oblastilinnade kesktänavad. Lisaks tegi Tokajev ettepaneku panna Astanas püsti ka Nazarbajevi monument.

Nazarbajev oli seni Kasahstani esimene ja ainus president. Ta juhtis riiki 1990. aastast saati ning ta praegune ametiaeg oleks pidanud lõppema 2020. aasta aprillis.

Presidendipalee Astanas. 
Presidendipalee Astanas. Foto: Pavel Aleksandrov /TASS / Scanpix
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles