Kasela: Keskerakonna, EKRE ja Isamaa võimuliitu kavandati juba enne valimisi (9)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegu sündivat Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooni plaaniti juba enne valimiste toimumist, ütles ettevõtja Indrek Kasela eile saates «Otse Postimehest». Seni on ajakirjanduses väidetud, et see plaan sündis valimisööl.

Kasela sõnul on see suhteliselt väike seltskond, kes praegu võimu pärast võitleb ja püüab oma võimu säilitada. «Mina ei näe, kuidas Ratas sellest protsessist võita saab,» sõnas ta. «Lootus, et temast saab Püha Jüri, kes taltsutab EKRE… Koalitsiooni fookus on ikkagi Jüri reetmisel ja EKRE radikaalsel osal.»

Kasela hinnangul näitab valimistulemus, et senine koalitsioon kaotas ja valijad hääletasid muutuse poolt. «Tuleb aru saada, et kodanikuaktiivsus ei tähenda seda, et kord nelja aasta tagant annavad inimesed hääle, ja siis võimule saanud seltskond toimetab nii, nagu ise arvab. Me ei räägi ju sellest, käputäis peavoolumeediat oleks selle teema tõstatanud. Valitsus peab juhtima 1,3 miljonit inimest.» Kasela on üks «Kõigi Eesti» liikumise algatajaid.

«Me tahame, et moodustatav valitsus ei välistaks kedagi,» sõnas Kasela. «Valitsus ja riigikogu peavad vastutuse võtma kõigi ees. See, kas EKRE on valitsuses või mitte, pole meie otsustada.» Küll aga võiks EKRE tema sõnul oma radikaalsest tiivast loobuda. Liberaalsemaid inimesi on Kasela sõnul ka EKRE ridades ning ka EKRE liikmed saavad aru, et eesmärgiks seatud ainuvõimu pole neil võimalik saavutada, ka pole neil võimalik valitsuses oma programmi teostada. Venelastest valijaid on Keskerakond EKRE-ga läbi rääkima asudes Kasela hinnangul ühemõtteliselt petnud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles