Venemaa elanikud armastavad Valgevenet

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukasenka ja Vene riigipea Vladimir Putin.
Valgevene president Aleksandr Lukasenka ja Vene riigipea Vladimir Putin. Foto: Valerii Melnikov / Sputnik / Scanpix

Valdav osa Venemaa elanikest suhtub Valgevenesse hästi või väga hästi, suhtumine Ukrainasse, Ameerika Ühendriikidesse ja Euroopa Liitu on palju sallimatum, selgub kolmapäeval avaldatud sõltumatu Levada-keskuse uuringust.

Valgevenesse suhtub väga hästi 32 protsenti ja üldiselt hästi 55 protsenti, kokku suhtub Valgevenesse hästi 87 protsenti venemaalastest. Vaid neli protsenti vastasid, et suhtuvad  Valgevenesse pigem halvasti ja kaks protsenti väga halvasti, seitse protsenti ei osanud vastata.

Ukrainasse ja Ameerika Ühendriikidesse suhtub ühtmoodi halvasti või väga halvasti 56 protsenti Venemaa elanikest. 34 protsenti küsitletutest kinnitasid, et suhtuvad USAsse hästi või pigem hästi ja 11 protsenti ei osanud vastata. Ukrainasse suhtub väga hästi vaid neli protsenti ja pigem hästi 30 protsenti venemaalastest.

Euroopa Liitu suhtub väga hästi viis protsenti ja pigem hästi 37 protsenti, üldiselt halvasti 30 protsenti ja väga halvasti 15 protsenti. 13 protsenti ei osanud vastata.  

Levada korraldas küsitluse 15.–20. veebruaril kogu Venemaal, kokku oli valimis 1600 täiskasvanud elanikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles