Rein Raud: Eesti teravaim probleem on vaesus, mitte kooseluseadus (74)

Rein Raud
, kirjanik ja kultuuriteoreetik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
Rein Raud Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Meedia

Soov elada inimese põhiõigusi ja -vabadusi austaval kodumaal ei ole hüsteeria ning vastuseis demokraatia eiramisele pole ka demokraatiavastasus, selgitab kirjanik Rein Raud.

Pärast seda, kui väga paljud erinevate vaadetega inimesed on hakanud avaldama meelt Keskerakonna ja Isamaa läbirääkimiste vastu EKREga, on meedias vaikselt hakanud levima teatav «ühed-mustad-mõlemad» narratiiv. Korraga võrdsustatakse vägivalla, misogüünia, rassismi ja poliitilise sõnamurdlikkuse vastu astumine ja nende nähtuste õigustamine. Mõlemad olevat vihaõhutamine. Soov elada inimese põhiõigusi ja -vabadusi austaval kodumaal olevat hüsteeria. Vastuseis demokraatliku protseduuri eiramisele olevat demokraatiavastasus. Protest ühiskonna sidusust õõnestava agressiivsuse vastu on ületanud mitmelgi mõistlikul inimesel taluvuspiiri, aga see suurel kiirusel ägenev nähtus ise pole seda millegipärast teinud.

Kommentaarid (74)
Copy
Tagasi üles