Video: Itaalia bussijuht võttis õpilased pantvangi ja süütas sõiduki (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandisurmade vastu olnud bussijuht röövis õpilased ja süütas sõiduki.
Migrandisurmade vastu olnud bussijuht röövis õpilased ja süütas sõiduki. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Põhja-Itaalias röövis bussijuht täna 51 koolilast ja nende õpetajad ning pani hiljem bussi põlema, keegi siiski viga ei saanud, ütlesid ametnikud. 

Bussis olnud inimesed päästeti sõiduki tagaukse kaudu ning keegi tõsiselt vigastada ei saanud. Bussijuht ütles kinnipidamise ajal, et protestis nõnda migrantide hukkumise vastu Vahemerel, ütles karabinjeeride kõrge ametnik. 

Itaalia meedia teatel karjus mees enne bussi süütamist, et surmajuhtumid Vahemerel peavad lõppema. Juhtumit kirjeldanud kooliõpilaste sõnul ähvardas juht, et keegi ei pääse bussist eluga.

«Ta pani meie käed raudu ja ähvardas meid. Ta ütles, et kui end liigutame, valab ta kõikjale kütust ja süütab tule. Ta kordas muudkui, et aafriklased surevad (Itaalia asepeaministri) Di Maio ja (Itaalia siseministri) Salvini valede pärast. Siis karabinjeerid päästsid meid,» kirjeldas üks poiss ajalehele La Repubblica.

Senegali päritolu neljakümnendates eluaastates Itaalia kodanik röövis bussis olnud lapsed ja nende õpetajad ning sõitis nendega ligi tund aega Cremona provintsis, ütles karabinjeeride ülem Luca De Marchis telekanalile Sky24 TV. 

Politseil õnnestus inimesed enne bussi süttimist sõidukist päästa.
Politseil õnnestus inimesed enne bussi süttimist sõidukist päästa. Foto: Alberico/Fotogramma/Ropi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Üks bussis olnud täiskasvanutest teavitas vahejuhtumi ajal toimuvast võime ning üks põhikooli õpilastest helistas oma vanemale. Korrakaitsjad paigaldasid teetõkked ning kolm karabinjeeride sõidukit sundisid bussi Milano lähistel peatuma, ütles ametnik.

Kaks korrakaitsjat tõmbasid bensiinikanistrit ja välgumihklit käes hoidnud bussijuhi tähelepanu enda peale ning samal ajal päästeti reisijad bussi tagaukse kaudu. Bussijuht süütas seejärel sõiduki.

Mõned reisijad vajasid arstiabi, peamiselt päästeoperatsiooni ajal saadud kriimustuste ja lõikehaavade tõttu. Itaalia meedia teatel toimetati haiglasse 12 õpilast.

Busisjuht elab Cremonas, ta on lahutatud, aga abielust itaallannaga on tal kaks last. Mees sai bussi süütamise järel põletushaavu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles