Konkurendid: uue nimisponsori tulek vaid süvendab Sky üleolekut

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome (paremal) ja Geraint Thomase.
Chris Froome (paremal) ja Geraint Thomase. Foto: Pete Goding/pa Images/scanpix

Uudisel, et rattamaailma üks vägevamaid meeskondi Sky leidis endale Ineosi näol uue nimisponsori, on ka oma varjukülg.

Nimelt on konkureerivad meeskonnad kurtnud, et Sky on teistest paksema rahakoti toel kokku pannud nii võimsa meeskonna, et suurtuuridel on peaaegu võimatu neile vastu saada, kirjutab Spordipartner.ee. Kui Skyl on aastas kasutada 43 miljonit naelsterlingut, siis konkurendid peavad läbi ajama 10-15 miljoniga.

Mitchelton-Scotti jalgrattatiimi spordidirektor Matt White nentis, et kui Sky saab värvata endale sobivaid rattureid, siis teised klubid peavad esmalt talentide arendamisele keskenduma. Astana mänedžer Giuseppe Martinelli sõnul ei saa Sky küll rohkem rattureid palgata, kuid neil on võimalus pöörata suuremat tähelepanu uuringutele ja materjalile.

Loe refereeritud artikli täisteksti Spordipartner.ee leheküljelt.

Sky meeskond loodi 2010 aastal ning selle ajaga pandi meeskonna nimele 327 võitu, mille hulka kuulus ka kaheksa suurtuuri võitu. Meeskonna tuntuimateks nägudeks on Chris Froome ja Geraint Thomas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles