Kallas: pean igal juhul võitlustulle minema, ilma et ma kohe loobuksin (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatuse koosolek peale riigikogu valimisi, pildil Kaja Kallas.
Reformierakonna juhatuse koosolek peale riigikogu valimisi, pildil Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna juhi Kaja Kallase sõnul tegeleb partei riigikogu liikmetega rääkimisega, kuid tema sõnul on keeruline leida inimesi, kes julgeksid vastu astuda «erakonna üldisele liinile».

«Oleme täiesti olemas, suhtleme riigikogu liikmetega, kes peavad koalitsiooni toetama nupuvajutusega. Räägime positiivsest alternatiivist, asjadest, mida tõenäoliselt meiega koos saaks lahendada,» rääkis Kallas ETV «Ringvaatele» erakonna praegustest tegemistest.

Kallase arvates on inimestel kolm valikut: olla vait, rääkida kaasa või võtta julgus kokku ja öelda, et ei ole nõus, et see pole Eestile hea.

«Ma möönan, et see on väga keeruline neid inimesi leida, kes lõpuks selle julguse leiavad. Sest neid inimesi, kes pole rahul neid on palju, aga neid, kes julgevad vastu astuda erakonna üldisele liinile, neid nii palju ei ole,» rääkis Kallas. Ta lisas, et küsimuse all on Eesti tulevik. «Kui kuulame signaale koalitsioonikõnelustelt, siis sõnad, mida kasutatakse on «piirame», «muudame rangemaks», «kontrollime» - asjad, mis ei vii Eestit edasi. Kus on need asjad, mis Eestit edasi viivad?» jätkas Kallas.

«President teeb mulle ettepaneku valitsus moodustada. Üks variant on võtta ettepanek vastu, teine variant on loobuda, kui hääli tõenäoliselt kokku ei tule,» ütles Kallas. «Mulle tundub, et igal juhul ma pean kõnega esinema, ma pean seda alternatiivi tutvustama, ma igal juhul pean sellesse võitlustulle minema, ilma et ma kohe loobuksin,» sõnas ta.

Reformierakonna juht lisas, et vähemusvalitsuse sünd pole tõenäoline. «Vähemusvalitsusega kindlasti ei suuda ellu viia otsuseid nelja aasta jooksul ja see ei saa olla stabiilne.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles