Uuring: Zelenski edestaks Ukraina valimiste teises voorus kõiki kandidaate (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipea roll käpas: Ukrainas populaarses komöödiaseriaalis «Rahva teener» kehastab Volodõmõr Zelenski tavalisest ajalooõpetajat Vassõl Goloborodkot, kes saab ootamatult Ukraina presidendiks. Nüüd võib näitleja endaga päriselus sama moodi minna.
Riigipea roll käpas: Ukrainas populaarses komöödiaseriaalis «Rahva teener» kehastab Volodõmõr Zelenski tavalisest ajalooõpetajat Vassõl Goloborodkot, kes saab ootamatult Ukraina presidendiks. Nüüd võib näitleja endaga päriselus sama moodi minna. Foto: Jaroslav Burdovõtsõn / Wikimedia Commons

Ukraina presidendikandidaat Volodõmõr Zelenski võidaks presidendivalimiste teise vooru hoolimata sellest, kes ta vastaskandidaadiks osutub, selgus kolmapäeval avaldatud uuringust. 

Sotsiaalmonitooringu Keskuse ja Oleksandr Jaremenko Nimelise Sotsiaaluuringute Instituudi küsitlus viidi Ukrainas läbi 11.-18. märtsini ning sellele vastas 2047 üle 18-aastast inimest. 

Kui elukutselise koomiku Zelenski vastu astuks teises voorus ekspeaminister Julia Tõmošenko, siis koguks Zelenski 36,9 protsenti ja Tõmošenko 21,4 protsenti häältest. 

Kui Zelenski vastu kandideeriks praegune Ukraina president Petro Porošenko, saaks Zelenski 41,1 protsenti ja Prošenko 18,2 protsenti häältest. 

Kui erakonna Batkivštšõna (Isamaa) juht Tõmošenko ja Porošenko pääseksid teise vooru, siis esimest toetaks 28,5 protsenti ja praegust riigipead 18,2 protsenti hääletanutest. 

Anatoli Hrõtsenko vastu teises voorus kandideerides koguks Zelenski 36,1 protsenti häältest Hrõtsenko 25 protsendi vastu. 

Ukraina presidendivalimiste esimene voor peetakse 31. märtsil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles