Trump: ISISe territoorium Süürias on praktiliselt likvideeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

USA president Donald Trump ütles eile, et äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) viimane tugipunkt Süürias on praktiliselt likvideeritud.

«Kalifaat on kadunud täna õhtuks,» ütles Trump Ohio osariigis Limas asuvat tankide koostetehast külastades.

Baghouzi küla langemine tähistab ISISe välja kuulutatud kalifaadi lõppu.

Tehases esinedes näitas Trump kaht kaarti. Ühel neist oli punasega kujutatud ISISe kontrolli all olnud territoorium ajal, mil ta 2016. aasta novembris USA presidendiks valiti. Teisel oli alles vaid väike punane täpike.

«Kui ma (presidendiameti) üle võtsin, oli see segadus. Neid (ISISe džihadiste) oli kõikjal - üle kogu Süüria ja Iraagi,» ütles Trump, kes on teada andnud, et Ühendriigid jätavad 400 sõjaväelast määramata ajaks Süüriasse.

Kuid ka pärast Baghouzi langemist säilitab ISIS oma kohaloleku ja nn uinuvad rakukesed, mis võivad endas jätkuvalt kätkeda ohtu.

Süüria Demokraatlikud Jõud, mis on ISISega Süürias lahinguid pidanud, ei ole veel kuulutanud lõplikku võitu džihadistide üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles