Moskva: USA pommitaja lahkus Vene hävitajate saabudes Läänemerelt (9)

Copy
Strateegiline pommitaja B-52.
Strateegiline pommitaja B-52. Foto: Sam Whitfied / SWNS / Sam Whitfied / SWNS / Scanpix

Kaks vene hävitajat Su-27 saadeti eile Läänemere kohale, et saata USA strateegilist pommitajat, teatas Vene kaitseministeerium täna. 

«Pärast seda, kui strateegiline pommitaja B-52H Vene piirist eemale suundus, naasid Vene hävitajad lähtelennuväljale,» edastas kaitseministeerium veebikeskkonnas Youtube.

Vene kaitseametkonna teatel tuvastasid radarid pommitaja juba kaugelt ja asusid seda jälgima. 

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ütles, et B-52 pommitajate Euroopasse saatmine võrdub pingete suurendamisega Venemaa piiridel. 

«Ühendriikide sellised teod ei tugevda julgeoleku ja stabiilsuse õhkkonda Venemaaga külgnevas piirkonnas. Suure tõenäosusega toimub vastupidine ja pinged suurenevad,» sõnas ta, lisades, et Moskva kahtseb USA selliseid samme. 

Nädala alguses lendasid Suurbritannias Fairfordi õhujõudude baasist startinud neli USA B-52 pommitajat muu hulgas Eesti õhuruumis, Norra mere, Vahemere ning Läänemere piirkonnas. 

Tegemist oli osaga mitmel pool Euroopas toimunud õppusest, teatas USA saatkond Tallinnas. Õppuste eesmärk oli näidata Ühendriikide pühendumust sõjalisele koostööle liitlaste ja partneritega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles