Rosberg: Bottas võib tulla maailmameistriks

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg 2016. aastal, mil ta krooniti F1 maailmameistriks.
Nico Rosberg 2016. aastal, mil ta krooniti F1 maailmameistriks. Foto: Reuters/ScanPix

Soome päritolu 2016. aasta F1 maailmameister Nico Rosberg teatas Austraalia GP järel Saksa väljaandele Bild, et teda ei üllataks kui Valtteri Bottas tänavu ka kokkuvõttes autospordi unelmatesarja parimaks osutub.

Bottas avas hooaja ülivõimsa võiduga tiitlikaitsjast tiimikaaslase Lewis Hamiltoni ees, võttes seejuures paljud sõnatuks oma imeliselt ajastatud stardikiirendusega, millega ta pühkis Hamiltonist juba stardisirgel mööda. Rosbergi soomlase välkstart aga ei üllatanud, sest:

 «Valtteri – nagu minagi – harjutas paigaltvõttu kogu nädalalõpu: korra, kaks korda, kolm... sadu kordi. Lewis ehk maksimaalselt viis korda,» teadis Rosberg, kelle hinnangul vajabki Bottas maailmameistriks tulekul väga häid starte.

«Valtteri poolt vaadatuna on probleemiks see, et Lewisel on alati väga hea stardipostisioon, aga ometi on võimalik, et näeme veel tiitlivõidu peale tõelist duelli,» rääkis Rosberg. «Kui Valtteri suudab säilitada positiivsust, on tal võimalus meistritiitel võita, sest isegi Lewisel tuleb ette kehvemaid päevi.» Bottas on Rosbergi hinnangul aga pärast mullust kehva hooaega tahtmist täis ning tema olek on muutunud märgatavalt rangemaks ja agressiivsemaks.

«Ta on sel hooajal võitlusmeeleolus ja see teeb temast tõsiselt õetava konkurendi. F1-s ei tohi vaimset poolt kunagi alahinnata. Nägime seda eelmine aasta Sebastian Vetteli näitel,» nentis Rosberg, vihjates Ferrari esipiloodi mullusele vaimsele murdumisele, mis maksis talle lõpuks ka maailmameistri tiitli.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles