Kunagine tennise tulevikulootus käis juba neljandal operatsioonil

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ana Konjuh
Ana Konjuh Foto: PETER CZIBORRA / Action Images via Reuters/Scanpix

Noor horvaaditar Ana Konjuh on olnud üks lubavamaid tennisemängijaid viimase seitsme-kaheksa aasta jooksul. Muuhulgas võitis ta 14-aastaselt Orange Bowli ja 2013.aastal 15-aastaselt omaaealiste Austraalia lahtised meistrivõistlused. 

Väga kaua Konjuh ITF juunioride karusellis ei tiirelnud. Ta jõudis samal aastal veel Roland Garrosil ja Wimbledonis poolfinaali ning lõpetas oma särava teekonna juunioride klassis US Openi võiduga.

Dubrovnikist pärit supertalent jõudis 16-aastaselt Wimbledoni kolmandasse ringi ja võitis Nottinghamis oma esimese WTA tiitli, saades selle eest piisavalt punkte, et aasta WTA edetabeli TOP 80ne seas lõpetada. Kuid juba siis tegi talle küünarnukk valu ning ta oli võistlustest mitu kuud eemal.

Konjuh leidis tippvormi taas 2016.aastal kui murdis ennast US Openil veerandfinaali, kus jäi alla Karolina Pliskovale. Ta oli edukas veel paaril WTA turniiril ning aasta lõpuks oli 19-aastane horvaadi neiu juba maailma 50 parima naistennisisti seas.

2017.aastal mängija areng jätkus, kuid ka tervisemured süvenesid ning septembris läks ta oma esimesele küünarnuki operatsioonile, olles selleks ajaks jõudnud juba WTA edetabelis sinna, kus meie Anett Kontaveit praegu – TOP 20 hulka.

Konjuh tegi tagasituleku 2018.aasta Brisbane`s, kus ta teises ringis Elina Svitolinale kaotas. Valu küünarnukis ei andnud järele. Eelmise aasta märtsis läks ta oma teisele operatsioonile. Koht edetabelis langes meeletu kiirusega. Mais toimunud Roland Garrosil oli ta juba esisajast väljas. Pärast Wimbledoni püsis ta vaevu veel esimese 400 hulgas.

Kõige hullem oli see, et Konjuh ei teadnud, mida oma parema küünarnukiga pihta hakata. Treeningul probleeme ei olnud, kuid võistlustel lõi valu kohe välja. Jälle operatsioon.

Konjuh lootis teha restardi käesoleval aastal, kuid kaotas järjest kolm matši St. Peterburgis, Trnavas ja Budapestis. Taaskord tekitas teravat valu parem küünarnukk. Sitke horvaadi tüdruk otsustas neljandat korda kirurgi abi kasutada.  

«Ma arvasin, et sel aastal läheb kõik üles mäge, kuid pärast Budapesti turniiri ma ei saanud nädal aega isegi reketit käes hoida, kohati oli tunne nagu keegi lõikaks küünarnukki noaga,» rääkis Konjuh.

«Ma käisin järjekordsel operatsioonil, sedapuhku Floridas, otsisin parima arsti ja loodan, et saan uuesti palli lööma hakata juulis. Mul on küll suur arm käel, mis näeb välja nagu pesapalliõmblus, kuid ma siiralt usun, et kõik läheb hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles