KOHALIK VAADE. Kuidas ausus Slovakkia valimistel edu tõi

Michal Magušin
, Bratislava
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia presidendivalimiste esimese vooru võitnud Zuzana Čaputová ajakirjanike keskel. Riigipeaks saamiseks peab ta lõppvoorus alistama Maroš Šefčoviči. 
Slovakkia presidendivalimiste esimese vooru võitnud Zuzana Čaputová ajakirjanike keskel. Riigipeaks saamiseks peab ta lõppvoorus alistama Maroš Šefčoviči. Foto: DAVID W CERNY/REUTERS

Slovakkia presidendivalimiste esimene voor saatis kaks selget signaali, mida tasub silmas pidada. Esiteks, et inimesed nõuavad tõelist muutust riigi juhtimises. Teiseks, et nad hindavad ausat ja usaldusväärset lähenemist, seda isegi mainemeistrite ning avalike suhete ekspertide ajastul.

Kui Zuzana Čaputová 16. märtsil 40,5 protsendi suuruse toetusega presidendivalimiste esimese vooru võitis, vastas see täielikult viimaste arvamusküsitluste tulemusele. Tema vastaseks 30. märtsi lõppvoorus on Euroopa Komisjoni asepresident Maroš Šefčovič, kelle selja taga on Slovakkiat rohkem kui 11 aastat juhtinud erakond Smer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles