Hollandi trammitulistaja tunnistas end süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gökmen Tanis.
Gökmen Tanis. Foto: HO / AFP / Scanpix

Hollandis Utrechtis trammi pihta tule avanud ja kolm inimest tapnud mees võttis süü omaks ja ütles, et tegutses üksi, teatas prokuratuur.

«37-aastane kahtlusalune astub reedel kohtuniku ette süüdistatuna mitmes terroristliku eesmärgiga tapmises ning tapmiskatses ja terroriohu põhjustamises,» ütles prokuratuuri esindaja täna hommikul. 

Hiljem teatas prokuratuur, et mees võttis süü omaks kinnitas, et tegutses üksinda. 

Esmaspäeval aset leidnud rünnakus sai surma kolm ja haavata seitse inimest. Kahtlusalune on Türgis sündinud Gökmen Tanis. 

Prokuratuuri sõnul ei ole juurdlus seni tuvastanud, et mehel oleks olnud kaasosalisi ja täna tunnistas Tanis, et tegutses üksinda. Püütakse välja uurida, kas teda ajendasid tegutsema äärmusideoloogiaga seotud isiklikud motiivid.

Utrechtis korraldati täna ühtlasi rongkäik ohvrite mäletamiseks, mis lõppes tulistamispaigas. Tulistamine leidis aset peatuse 24 Oktoberplein lähedal.

Lilled rünnaku toimumispaigas. 
Lilled rünnaku toimumispaigas. Foto: JOHN THYS / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles