RIA peadirektoriks saab Margus Noormaa

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Noormaa
Margus Noormaa Foto: Erakogu

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist nimetas täna riigi infosüsteemi ameti (RIA) uueks peadirektoriks Margus Noormaa.

Noormaa töötab praegu rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskuse direktorina, vastutades ministeeriumi ja valitsemisala info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arendamise, haldamise ning IKT teenuste osutamise eest. Ta alustab RIA juhtimist tänavu aprilli lõpus.

«Minu soov on kujundada RIA omamoodi riigiüleseks kompetentsikeskuseks – kohaks, kust riigiasutused saavad nõu ja abi ning kelle visiooni järgi õnnestub parimal võimalikul moel riigi IT-arendusi ellu viia. E-riigi mõistes oleme me juba ülejäänud maailmast peajagu ees, aga loomulikult peame jätkama ka e-riigi arengutega, et eesrinnas püsida,» ütles Noormaa.

Varem on Noormaa töötanud rahandusministeeriumis ning mitmetel ametikohtadel maksu- ja tolliametis, sealhulgas peadirektori asetäitjana. Noormaa on ka Riigi Infokommunikatsiooni SA nõukogu liige.

Ta on lõpetanud Eesti Riigikaitse Akadeemia ning omandanud magistrikraadi Tallinna Ülikoolis IT strateegilise juhtimise erialal.

RIA endine peadirektor Taimar Peterkop asus pärast isapuhkust möödunud aasta 10. detsembrist tööle riigikantseleisse riigisekretäri ametikohale. Tema ametiaega jäid iseloomustama ohtrad avalikud turvaskandaalid ID-kaardi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles