Manfred Weber: võitlen, et poolearulised ei saaks poliitilist vastutust (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manfred Weber.
Manfred Weber. Foto: EVA PLEVIER / REUTERS / Scanpix

Euroopa konservatiivide bloki juhtiv kandidaat maikuistel Euroopa Parlamendi valimistel Manfred Weber välistas koostöö paremäärmuslike populistlike parteidega nagu Alternatiiv Saksamaale (AfD) ja Marine Le Peni Rahvusrinne.

Weberi sõnul on tema Euroopa Rahvapartei (EPP) poliitika ja toetusbaas kindlalt poliitilise spektri keskosas.

On täiesti selge, et paremtsentristlik EPP ei soovi liitu Itaalia paremtsentristide liidri Matteo Salvini ega Poola võimuerakonna Seaduse ja Õigluse parteiga (PiS), ütles Saksa poliitik ajalehele Süddeutsche Zeitung.

«Samuti võitlen selle nimel, et poolearulised AfDst ja Le Peni parteist ei saaks poliitilist vastutust.»

Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Scanpix

EPP on Euroopa Liidu suurim ja mõjukaim poliitiline fraktsioon, mille liikmeteks on Saksa kantsleri Angela Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) ning selle sõsarpartei Kristlik Sotsiaalne Liit (CSU), kuhu kuulub ka Weber.

Puhastus

EPP peatas kolmapäeval pooleks aastaks Ungari peaministri Viktor Orbáni erakonna Fidesz osalemise oma ridades. Põhjuseks on Ungari valitsuse plakatikampaania Euroopa Komisjoni ja selle presidendi Jean-Claude Junckeri vastu ning Orbáni kriitika oma arvustajate aadressil EPPs.

Euroopa Parlamendi valimiste eel ärgitas Weber oma vasaktsentristist kolleegi Frans Timmermansi Sotsialistide ja Demokraatide (S&D) fraktsioonis samuti suurpuhastust läbi viima.  

«Näen, et ta pole tõstnud sõrmegi Rumeenia sotsiaaldemokraatide vastu, kes on teel korruptsiooni osalise legaliseerimise poole,» süüdistas Weber. Rumeenia vasakpoolne valitsus põrkus ELiga oma õigussüsteemi muutmise tõttu, mis Brüsseli sõnul mõjub halvasti korruptsioonivastasele võistlusele.

Samuti hoiatas Weber arengute eest Maltal, viidates süüdistustele Malta riigi ja maffia lähedaste suhete kohta. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles