KOHALIK VAADE. Roimar vangis, idee vabaduses

Jure Brankovič
, ajakirjanik, Ljubljana
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šuhra Malić kaotas Srebrenica genotsiidis poja ja ootas kolmapäeval koos kümnete saatusekaaslastega Karadžići kohtuprotsessi lõppotsust. 
Šuhra Malić kaotas Srebrenica genotsiidis poja ja ootas kolmapäeval koos kümnete saatusekaaslastega Karadžići kohtuprotsessi lõppotsust. Foto: ELVIS BARUKCIC/AFP/Scanpix

Serbia koonduslaagris ellujäänu ja Bosnia serblaste endise liidri Radovan Karadžići kohtuprotsessi tunnistaja Eset Muračević ütles pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist: «Tõtt öeldes ei saatnud tema kohtus nägemist rõõm ega rahulolutunne. Ükski karistus ei saa kustutada kannatusi, mida pidin läbi elama.»

Veel enam, kuigi kohus kinnitas 73-aastase Karadžići süüd genotsiidis ja muutis talle varem määratud 40-aastase vanglakaristuse eluaegseks, näeb Muračević enda sõnul iga päev oma silmaga, kuidas roimari ideed edasi elavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles