Klæbo teenis hädavajaliku võidu, kuid Bolšunov on löögiulatuses

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo Foto: DANIEL ERIKSSON / imago images / Bildbyran

Murdmaasuusatamise hooaja viimase MK-etapil Quebecis teenis naistest võidu Stina Nilsson ning meestest Johannes Høsflot Klæbo.

Naiste sprindis teenisid rootslannad kolmikvõidu. Nilssoni järel teenis teise koha Maja Dahlqvist (+0,01) kolmas oli Joanna Sundling (+1,28). Esimesena jäi poodiumilt välja norralane Maiken Caspersen Falla (+10,01). Viienda koha sai rootslanna Frida Karlsson (+10,59), kuues oli ameeriklanna Sadie Bjorsnen (+14,43).

Meestest teenis MK-üldarvestust silmas pidades hädavajaliku võidu Klæbo, kes edestas itaallast Federico Pellegrinot (+1,10) ning norralast Sindre Bjørnestad Skari (+1,55). Neljas oli Klæboga üldvõidu nimel võitlev venelane Aleksandr Bolšunov (+1,57), viies rootslane Johan Häggström (+15,06) ning kuues prantslane Lucas Chanavat (+33,76).

Tänase võiduga teenis Klæbo MK-sarjas juurde 50 punkti ning tema edu Bolšunovi ees kasvas 24 silma peale.

Kanadas peetaval minituuril on kavas veel kaks sõitu – klassikatehnika ühisstart ning vabatehnika jälitussõit. Iga etapivõit anna sportlasele 50 MK-punkti ning minituuri üldvõit 200 punkti ehk MK-sarjas on mängus veel 300 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles