Trump tühistab USA uued sanktsioonid Põhja-Koreale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong Un ja USA president Donald Trump.
Põhja-Korea liider Kim Jong Un ja USA president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP

USA president Donald Trump ütles, et tühistab oma rahandusministeeriumi teataks tehtud uued sanktsioonid Põhja-Koreale. 

«USA rahandusministeerium teatas täna, et täiendavad suuremahulised sanktsioonid lisatakse juba Põhja-Koreale kehtivatele sanktsioonidele. Olen andnud käsu need lisasanktsioonid tagasi võtta!» säutsus Trump Twitteris. 

President näis viitavat neljapäeval teatavaks tehtud sanktsioonidele kahe Hiina firma suhtes, mida süüdistatakse Põhja-Korea abistamises rahvusvahelistest sanktsioonidest möödahiilimisel, ja mille eesmärk oli survestada Pyongyangi tuumaprogrammist loobuma. 

Neljapäeval teatavaks tehtud sanktsioonid olid esimene märk USA suurenenud survest pärast Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni tulemusteta lõppenud teist kohtumist veebruari lõpus Vietnamis. 

«President Trumpile meeldib esimees Kim ja ta ei arva, et neid sanktsioone läheb vaja,» ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders. 

USA riikliku julgeoleku nõunik John Bolton ütles neljapäeval, et sanktsioonide eesmärk on teha lõpp Põhja-Korea «ebaseaduslikele laevanduspraktikatele.» 

«Sellele peaksid kõik tähelepanu pöörama ja vaatama üle oma tegevused, et tagada mitteseotus Põhja-Korea sanktsioonidest möödahiilimisega,» lausus Bolton. 

Hiina jõudis neljapäeval kurta, et jõustab kõiki Põhja-Koreale kehtestatud ÜRO sanktsioone ning on vastu «ühepoolsete sanktsioonide kehtestamisele ja ekstraterritoriaalse jurisdiktsiooni kasutamisele mõne Hiina organisatsiooni vastu oma siseriiklike seaduste alusel.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles